Известие

Collapse
No announcement yet.

тампон генерация 2.4-самоизработка...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• тампон генерация 2.4-самоизработка...

Понеже незнам колко време търсих да си купя втора ръка и съответно резултата беше нула,реших най-накрая да си направя сам.Нужни и подръчни материали и машини: използвах гума от транспортна лента-12мм,нужни ми бяха ножовка,шмиргел,дзамба 11мм,сруг и заваръчен апаратОт тук натам всичко е ясно.....неможах да направя последните сники щото ми падна батерията,но при интерес,ще споделям..........силно се надявам да издържи въпросната тр.лента....тествах я с оксижена,топи се еднакво като оригиналната(или това което беше останало от нея)...но плюса при тр.лента е ,че има и оплетка,така че......времето ще покаже.......
    Attached Files
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Благородна кауза,но напразна,ако това е томпончето което си мисля за ауспуха.При мен също се баше стопило и слезе незабавно от колицата.Само ненужни грамчета тегло,както и резонатора на филтъра за въздух.
    brava 1.4 sx
    alfa 156 1.8

Comment

Явно и ти като мен си мислиш,че си направил нещо(по твоите думи)........аз просто споделям нещо,което може да се направи в домашни условия и го няма 2-ра ръка,нали......а дали е нужно или не,може да каже само конструктора....

Comment

Това тампона, който държи генерацията ли е? Намира се малко преди ламбда сондата и е хванат със скоба за генерацията заедно с една планка? На мен ми е разбит този тампон и съответно от вибрациите ми се късат меките връзки през няколко месеца, а самия тампон е към 130 лева . Някой друг да е имал проблеми с този тампон и да предложи решение щото 130 лева за този смешен тампон няма как да дам!
        www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
          Това тампона, който държи генерацията ли е? Намира се малко преди ламбда сондата и е хванат със скоба за генерацията заедно с една планка? На мен ми е разбит този тампон и съответно от вибрациите ми се късат меките връзки през няколко месеца, а самия тампон е към 130 лева . Някой друг да е имал проблеми с този тампон и да предложи решение щото 130 лева за този смешен тампон няма как да дам!
          А тампоните на мотора как са ти? Защото да късаш през 2-3 месеца мека връзка,определено не ми се струва че е от това тампонче.При мен го няма от 4-5 години и още не съм скъсал меката връзка.
          Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Ами мислехме, че е от тампона, който държи задната част на скоростната кутия (точно под въпросния тампон се намира) но го свалихме и си беше здрав, а втулката на тампона на генерацията е станала елипсовидна, толкова е разбита... А меките връзки ги късам не на 2-3 месеца, а на по-малко от година, при положение, че трябва да карат поне по 2-3...
            www.t-auto.bg

Comment

Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
              Да,точно той е.Аз за това реших да си го направя,защото втора ръка винаги е сдал багажа,а нов е скъп.

Първоначално публикувано от alfista 96 Покажи съобщение
              А тампоните на мотора как са ти? Защото да късаш през 2-3 месеца мека връзка,определено не ми се струва че е от това тампонче.При мен го няма от 4-5 години и още не съм скъсал меката връзка.
              То много ще му тресе,та чак и меката връзка да скъса.Би трябвало да усети ако са му отишли тампоните на мотора.Може и да си прав,не знам.

Comment

туин спарка е лек мотор и рядко страда от тампони... не е като при жтд-то... все си мисля, че ако го направа този тампон няма да е толкова зле положението
                www.t-auto.bg

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                  Да,точно той е.Аз за това реших да си го направя,защото втора ръка винаги е сдал багажа,а нов е скъп.

То много ще му тресе,та чак и меката връзка да скъса.Би трябвало да усети ако са му отишли тампоните на мотора.Може и да си прав,не знам.
                  Ми то и аз само предполагам,защото има и други причини ,като по-къса мека връзка .При това положение пак ги късат бързо.
                  Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Между другото имаш право! Миналата ми мека връзка беше 55х200... а трябва да е 250. Сега сложих 55х250. Дано е от това, но за всеки случай ще оправя и тампона, пък ще видим!
                    www.t-auto.bg

Comment

Working...
                    X